Mijn aanpak

Image

Als coach zorg ik voor een veilige setting waarin jij je leervraag kunt verkennen. Ik luister, vraag door, zet in perspectief en ga zo met jou op zoek naar waar het echt om gaat. Mijn coachstijl is progressiegericht en ook prikkelend: wat kun jij doen om tot verbetering te komen? Ik houd met jou de rode lijn in de gesprekken in de gaten en reik modellen en nieuwe gezichtspunten aan. Een andere werkvorm leidt soms tot verrassende inzichten. Het hoeft niet zwaar te zijn, humor kan bevrijdend werken. Vaak eindigt een gesprek gewoon praktisch: wat ga je doen?

Ik vraag van jou als coachee dat je mij minimaal drie dagen voor het coachgesprek een korte reflectie stuurt op het vorige gesprek: wat heb je ervan in praktijk kunnen brengen? Ook hoor ik dan graag wat de casus is die je wilt onderzoeken en wat het verband is met je leervraag.

Elk coachtraject begint met een oriƫnterend gesprek: passen wij voldoende bij elkaar, ervaren we een klik, voel jij je vertrouwd bij mij als coach? In dit gesprek verkennen we ook je leervraag. Als je na dit gesprek besluit om een coachtraject met mij te starten, sluiten we een overeenkomst af voor vijf coachgesprekken. In het vijfde gesprek komen we tot een afronding of besluit je tot een verlenging met een of meerdere gesprekken.